Landwinkel De Kastanjeboom

Bunschoten - Spakenburg

 

De Gemeente Bunschoten (Bunschoten Spakenburg) ligt als een bewoningskern midden in een open landelijk gebied van de polders Arkemheem en Eemland(Nationaal Landschap). Als nabije grote stad is Amersfoort de belangrijkste partner van de gemeente Bunschoten. Vele burgers van Amersfoort - en zeker in de nieuwbouwwijken Nieuwland en Vathorst – lopen uit in het Eemlandse. De gemeente Bunschoten heeft een open instelling en ziet het als haar taak om ook deze concentratie van burgers welkom te heten op haar grondgebied.

 De gemeente Bunschoten bestaat uit drie kernen: Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. In totaal heeft de gemeente ca. 20.000 inwoners en beslaat de oppervlakte 3.488 ha. Bunschoten is van oudsher een boerendorp, terwijl Spakenburg het vroeger moest hebben van de visserij. Nog steeds is dit een belangrijke bron van inkomsten voor veel inwoners. Eemdijk ligt ten westen van de kern Bunschoten-Spakenburg langs de rivier de Eem. Ook dit is van oorsprong een boerendorp, wat nog steeds zichtbaar is door de vele boerderijen. Hetzelfde geldt voor de kern Zevenhuizen, een langgerekt dorpje ten zuidoosten van Bunschoten, tegen Amersfoort aan.

Bunschoten is te omschrijven als een toekomstgerichte gemeente die trouw is aan tradities. Van oudsher weten de inwoners van aanpakken en dat is zichtbaar door de vele bedrijven en mooie woningen. De landelijke omgeving aan het Eemmeer en het historische centrum van Bunschoten-Spakenburg maken het niet alleen voor de bewoners tot een prachtige woonomgeving, maar trekken ook veel fietsers en (dag)toeristen aan.

Aan de rand van het Bunschoter gebied, tegen de stedelijke nieuwe woonwijken ligt buurtshap Zevenhuizen. De Zevenhuizerstraat is een van de directe wegen die aansluiting hebben bij de nieuwe woonwijken van Amersfoort. Vele fietsers, wandelaars, skaters van Amersfoort gaan via de Zevenhuizerstraat het nabijgelegen poldergebied in. Zo vormt ook de Laak met het Laakpad zo’n verbindende schakel van de nieuw wijk Vathorst met het ommeland.

 

http://www.vvvspakenburg.nl